Майстриня Ірина пече імбирно-медові пряники, які перетворюються у стіни, двері, лавки та ялинки для майбутніх будиночків.

Читайте також: Що приготувати на Новий рік 2019: рецепти простих і вишуканих страв від шеф-кухаря

Кожну деталь солодкого будинку Ірина Шевченко розмальовує окремо, а потім з'єднує спеціальним харчовим клеєм. Вона завжди підбирає яскраві кольори, якими розфарбовує сніговиків, ялинки та сніг.

Я працюю завжди в доброму настрої, спочатку обов'язкова молюсь, тоді все виходить дуже красиво. Мармеладові віконечка – це ідея мого чоловіка. Їх можна підсвічувати ліхтариком або свічкою – виходить дуже казково і святково,
– сказала майстриня.

Зі стріхи будиночків звисають бурульки, а замість снігу – цукрова пудра. Вже п'ять років Ірина готує пряничні будиночки разом із чоловіком. Перший такий – змайстрували для онучок, а потім почали продавати. Для кожної хатки окремий сюжет та атрибути.


Перший імбирний будиночок подружжя збудувало для онучок

Наразі родина виготовляє до півтора десятка видів будиночків з усіма порами року та три десятки різноманітних пряників. За рік створюють до сотні таких солодких хаток.

Ми його запаковуємо і в такому пакуванні він може зберігатися доволі довго. Усі пряники зроблені з природних консервантів: меду, масла та яйця,
– зауважив майстер Тарас.


Родина налагодила продаж хатинок за кордон

Українські імбирні будиночки дуже смакують за кордоном. Цьогоріч їх до свого святкового столу замовили вже французи, італійці та англійці.